onsdag 28 april 2010

Vad gör vi på krogen?

Och vad gjorde man där förr i tiden. Typ vissa levde där, i alla fall i gamla visor o sånt som han som är död nu skrev. Anrika poeter o skalder som freestylade för flos och blev ihågkomna av wikipedia och historieprov i skolan. Andra åt säkert, eller satt o hängde. Ännu längre sedan så satt man väl vid en eld eller nått. Före farmor typ. Slipade kastspjut och drömde om vildkor medans man tuggade på grisjerky. Världshuslounge spelades av livebandet när dom pallade. Vem vet.

Nu vet jag inte. Man står där som ett fån eller så sitter man ner. Då är man automatiskt lite mindre fånig. alt. ännu coolare om man har mojo.
Visa upp nya sjalen å sånt. Ingen risk för svärdsduell här inte.
Alla kollar runt som nyavklivna höghastighetstågresenärer.
Det måste vara för att vi tror att det förväntas något av oss. Men allt är som sist man va ute o vi vet fortfarande inte mer än då. Och dom spelar fortfarande sån musik man trodde folk skulle fatta måste vara ett skämt. (För så måste det väl vara, eller hur? Dom kan ju inte mena allvar.)
Då skulle man ha en trubadur som samlade trupperna. Han kunde börja utanför där de svagaste av svaga står. ( som fortfarande inte är så svaga att dom inte pallar stå upp) Näradörren-trollen.
Förföriska toner som trycker ihop alla peeps och skapar friktion, värme och mången cliffhanger.

Skalderna och poeterna fyllde en viktigare funktion än vad vi trodde och därför lanserar jag nu rent a Skald. Närå. Men det kanske vore något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar