torsdag 4 november 2010

Bloggar om nya bloggar aka. The next big media thing
















Denna bild kan med hjälp av lite pappahumor illustrera hela grejen.


Idé från i tisdags som jag idag pitchade för Film i Dalarna.
Allt gick så bra att bloggen så småningom kommer vara på eller vara Film i Dalarnas första sida. (Lite beroende på teknik och sånt kodtjafsande.)
Detta är idén (som inte är speciellt revolutionerande men ändå vettig som fan):

En blogg som fokuserar på att visa det som produceras i Dalarna. Kortfilmer, musik, showreels och så vidare. Även presentationer av kommande projekt, oredigerade "påskägg" och eventuellt även personal eller skådisar sökes.
Såväl proffs som högskolestudenter och diverse musikproducenter kan visa sina alster som de kan (om de vill) få kritik eller frågor på.
Varje blogginlägg innehåller namn på regissör, manus, foto, efterbearbetning m.m. Detta kopplas till den filmarbetar-databas som Film i Dalarna (fick jag reda på idag) håller på att utveckla. Den kommer att fungera lite som IMDB och Eniro.

Det stora problemet med hela projektet men som också är lösningen på problemet är musikrättigheter. Du kan inte lägga upp ett videoklipp som du inte har alla rättigheter för. Men det gör inget, efter ett tag. Bloggens huvuduppgift är just att knyta ihop filmproducenter och musikskapare som vill sprida sina alster. I film krävs ofta rätt banal musik. En basgång, ett pianoklink eller en enkel loop. Enkla musiksnuttar som inte duger för skiva eller liveuppträdande men som är perfekt för en kortfilm. Musikproducenter kan alltså lägga upp sina alster på soundcloud eller liknande och sedan skicka länk till bloggen. De bestämmer själva vilken copyright de vill ha. Filmproducenterna kontaktar själva musikerna och ett samarbete kan sedan inledas. BAM!

1 kommentar:

  1. Sounds groovy! Tankarna bakom det är ungefär samma som de bakom den kreativa kollaborationsgrupp som jag och några vänner inom olika typer av ljudproduktion och grafisk design håller på att skapa, fast mycket större.

    SvaraRadera